Werkwijze

professionele scriptie en studiecoach

Sinds 2011 ben ik werkzaam als professionele scriptie en studiecoach voor studenten op verschillende niveaus: van mbo en hbo, tot wo en mba en voor studenten met de meest uiteenlopende opleidingsrichtingen. Ik bied zowel begeleiding en hulp aan studenten van reguliere middelbare en hogere beroepsopleidingen en universiteiten als van particuliere opleidingsinstituten als NCOI en LOI. Ook ben ik ervaren in het begeleiden van studenten met dyslexie, add en adhd en zorg ervoor dat ook deze studenten een zorgeloos scriptietraject hebben. Alles is maatwerk en ik kijk heel gericht naar wat de student precies nodig heeft en pas de begeleiding en coaching in overleg met de student daarop aan.

Meer inhoudelijke begeleiding

Mijn ervaring is dat veel studenten op school of universiteit te weinig begeleiding krijgen, zeker bij het afstudeertraject. Vaak staan daar een beperkt aantal uren voor vanuit de school of universiteit en veel studenten hebben daar niet genoeg aan. Juist in een beginfase, om een probleemstelling helder te krijgen, goede onderzoeksvragen op te kunnen stellen of te brainstormen over een goed onderwerp, bij het nadenken over de inhoud van de theoriestudie, de basis van het praktijkonderzoek, het interpreteren en analyseren van resultaten en het trekken van conclusies, blijken veel studenten net wat meer inhoudelijke begeleiding te willen. Daarvoor kan je mij inschakelen!

Het leveren van maatwerk

Voor elk budget
Mijn werkwijze is het beste te omschrijven als het leveren van maatwerk (zie ook mijn spelregels en algemene voorwaarden): dus ik pas me aan de wensen van de klant aan (uiteraard met enkele beperkingen, zo schrijf ik geen volledige scripties of opdrachten voor iemand en doe ik het onderzoek niet voor iemand, aangezien dat plagiaat is). Sommige klanten zetten mijn hulp heel selectief in, omdat zij bijvoorbeeld een klein budget hebben en willen in 1 tot 2 uurtjes op weg geholpen worden met het aanbrengen van structuur, het interpreteren van feedback van docenten, of het helpen van theoretische kaders en essay’s, zodat zij daar zelfstandig mee verder gaan. Anderen (de meeste studenten) gaan een langer traject van begeleiding aan en krijgen op verschillende momenten en manieren hulp van mij, zowel op taal- en schrijfgebied als inhoudelijk bij het doen van onderzoek en het opzetten en uitvoeren van afstudeeronderzoek, essays, verslagen en scripties.

leren samenvatten
studie samenvatten

Trajectbespreking

Vooraf bespreken we dan hoe het traject eruit gaat zien (naar aanleiding van mijn eerste advies stellen we een stappenplan op) en dan werken we gezamenlijk toe naar de bewuste deadline. Zo komen studenten bijvoorbeeld op afgesproken data met een nieuwe versie of een nieuw hoofdstuk wat af is, waarbij ik hen stapje voor stapje begeleid naar het inleveren van de eindversie. Hierbij denk ik ook mee met de juiste onderzoeksvragen, hoofd- en deelvragen, methoden en technieken en inhoud. Sommige klanten zetten mij iedere week veel uur in, omdat ze zelf weinig tijd hebben en daar help ik tevens met de opbouw van de tekst om het te verbeteren en aan te scherpen en mee te schrijven (maar wel alleen na input van de student). Ook word ik ingezet om alleen te redigeren, of juist om alleen mee te helpen met de structuur, opbouw, onderzoeksvragen, conclusies en analyses: het kan allemaal!

Leren samenvatten

Het gebeurt ook dat studenten me vragen om hulp bij het leren en samenvatten van de stof die ze moeten leren. Dan maak ik samenvattingen van de te leren hoofdstukken en help hen deze te leren en begrijpen, zodat ze zich zo goed mogelijk kunnen voorbereiden op een toets of examen. Studenten kunnen op mijn kantoor aan huis langskomen voor sessies, maar sommige studenten wonen zo ver weg, dat de communicatie per mail en telefoon gaat. Dat gaat ook altijd goed. Daarin pas ik me aan de wensen van de klant aan.

Contact

Stuur mij een mail dan neem ik zsm contact met je op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Vul je zoekopdracht in.