> Werkervaring:

  • Geschiedenisbeleven.nl
  • De Nederlandsche Bank, afdeling Historisch Archief
  • Verzetsmuseum Zuid-Holland
  • Historisch museum den Briel
  • Nationaal Archief
  • Eelco Beukers tekst en productie
  • Haags Historisch Museum
  • Consis Academie

Mijn publieke profiel op LinkedIn vind je hier. Ik ben ook te vinden op Scribbr: https://www.scribbr.nl/nakijken/nederlands/

 

> Voorbeelden van publicaties:

“Meer dan geloof alleen”: artikel in tijdschrift Transparant (2005) over de religieuze politiek van de 16e eeuwse Schotse koningin Mary Stewart

“De Engelsen bezetten Brielle”: artikel in tijdschrift Vind magazine (april 2012, pp. 20-27) over de tijd dat Brielle huisvesting bood aan het Engelse leger.

www.geschiedenisbeleven.nl: voor en door liefhebbers van geschiedenis.
Artikel over de ontberingen van Willem Barentsz op Nova Zembla, gescchreven in aanloop naar de filmNova Zembla.
Interview met Colette over het project Vergezocht Verleden.

www.geschiedenisvanzuidholland.nl: 30 webteksten over thema’s uit de geschiedenis van en steden van Zuid-Holland.

> Reacties van enthousiaste studenten:

Ben je geïnteresseerd? Neem dan vrijblijvend contact op met CoProductie!


Zie hieronder een paar reacties van enthousiaste studenten:

“Colette is echt een super coach!! Ze heeft mij vanaf het begin geholpen omdat ik schrijven, een goede opbouw, argumentatie etc erg lastig vind. Daarnaast stelde ik het werk in mijn bachelor scriptie steeds uit, waardoor ik er heel lang over deed in het verleden. Dus bij aanvang van mijn master scriptie, heb ik meteen de hulp van Colette ingeschakeld en ze heeft me ontzettend goed geholpen!! Haar hulp gaat echt ver, ze leest zich erg makkelijk in, in een bepaald onderwerp (in mijn geval fiscaal recht, wat vrij ver uit elkaar ligt van haar eigen achtergrond) en kan erg goed verbanden leggen en inhoudelijke opmerkingen/vragen stellen. Waardoor je als onderzoeker aan bepaalde aspecten gaat denken en als ware getriggerd wordt om 'out of the box' te denken. Zo wordt het stuk veel wetenschappelijker en kan je ook een goede eigen mening vormen. Daarnaast vult het leemtes (als onderzoeker maak je gauw te snelle stapjes) zodat ook echt elke zin nauw aansluit op de volgende. De samenhang wordt daardoor vergroot en dat zorgt er voor dat je geen overbodige informatie aankaart (als onderzoeker vind je alles belangrijk), maar alleen datgeen behandeld wat nodig is om je onderzoeksvraag te kunnen beantwoorden. Daarnaast stuurt Colette je erg goed aan en weet ze de tekst zo te structureren en om te vormen dat het erg toegankelijk wordt. Tevens is Colette een kei in structuur, opbouw, hoofd-en deelvragen en kan je echt op haar rekenen. Wat ik verder erg fijn vind is dat ze buiten de 'hoofdopdracht' (je spreekt een aantal uur per keer met haar af) op vragen antwoord geeft, ze verduidelijkt, herschrijft etc zonder dat ze daarna nog uren schrijft. Zelfs mijn sollicitatie brief reviewen deed ze met alle plezier, kortom niks is haar te gek!! Colette bied echt meerwaarde en dat is wat iedereen zich wenst in een goede scriptiecoach!!”
Francis, studente aan Universiteit van Amsterdam

"Heel erg positief over colette, Ze heeft, ondanks dat ze het druk had, toch tijd voor mij vrijgemaakt. Dankzij haar heb ik goede feedback gekregen en begreep ik eindelijk hoe ik mijn scriptie vorm moest geven. Ik kwam er zelf echt niet meer uit. Professioneel en je krijgt veel terug voor je geld. Een aanrader voor scriptiehulp van elk onderwerp!,Heel erg positief met colette, Ze heeft, ondanks dat ze het druk had, toch tijd voor mij vrijgemaakt. Dankzij haar heb ik goede feedback gekregen en begreep ik eindelijk hoe ik mijn scriptie vorm moest geven. Ik kwam er zelf echt niet meer uit. Professioneel en je krijgt veel terug voor je geld. Een aanrader voor scriptiehulp van elk onderwerp!"
student Hogeschool Utrecht

“Colette reageert vlot en geeft duidelijke aanwijzingen. Ik kan Colette van harte aanbevelen wanneer je nog met je onderzoek moet beginnen of wanneer je met vragen zit.”
student aan INHolland

"Colette heeft maar een half woord nodig en begrijpt dan precies wat je bedoelt en vult je aan en helpt je precies waar je het net even nodig hebt. Ze weet van een onsamenhangende en ongestructureerde tekst een mooi en kloppend verhaal te maken. Ze heeft een positieve en zeer motiverende uitwerking op mij en heeft mij door mijn scriptie dipjes heen kunnen trekken. Ze komt altijd haar afspraken na en verdiept zich in het onderwerp en de tekst waardoor ze ook goede inhoudelijke adviezen kan geven. Ze kijkt ook verder dan alleen een stukje tekst en denkt met je mee. Kortom, ze is gewoon een top coach!!!"
studente NCOI

"Colette heeft mij prima begeleid en heeft mij goed geholpen zodat ik verder kon met schrijven. De stukken worden voorzien van goede feedback en afspraken zijn helder en worden altijd nagekomen. Daarvoor ben ik haar erg dankbaar."
Anita von Eugen, MLI opleiding STOAS Wageningen

“Colette heeft mij ontzettend goed geholpen. Ze is zeer flexibel, geeft snel en duidelijke feedback en komt haar afspraken altijd na. Ik zou Colette aan iedereen aanraden of het nou is om een stuk te redigeren of wanneer je vast loopt tijdens een onderzoek.”
Suzanne van der Molen Kuipers, INHolland

"Beste lezer, ik heb de hulp van Colette ingeroepen toen ik mijn tweede masterclassexamen terugkreeg: een 5. De informatie die ik vanuit het opleidingsinstituut kreeg was niet voldoende om een juiste structuur en vraagstelling te formuleren in het examenstuk. Colette heeft mij geholpen om een juiste structuur toe te passen en het stuk wetenschappelijk op te stellen qua bewoording en onderbouwing. Ik kan jullie aanraden haar hulp in te roepen."
Kees Overdulve, MCC student NCOI Business school

“Colette, heeft mij enorm goed geholpen! Toen ik nog een aantal weken had om mijn scriptie in te leveren, heeft zij mij weten te helpen om het op tijd af te krijgen en met een goed cijfer af te ronden. Hierbij heb ik alle hulp gekregen, zowel inhoudelijk, als qua structuuropbouw. Ze denkt mee in alle mogelijke opties, is erg flexibel en komt haar afspraken altijd na. Je kunt echt op haar rekenen! Dus ik zou zeggen, loop je vast of heb je hulp nodig, schakel de hulp van Colette in, je zult zeker geen spijt krijgen! ”
studente, Fontys Hogeschool Eindhoven

"Ik heb de hulp van Colette als erg fijn ervaren. Er werd snel gereageerd op mijn vragen en er werd naar mijn idee veel aandacht aan mij besteed. De prijs/kwaliteitsverhouding is daarom naar mijn mening heel erg goed! Ik heb betere begeleiding gekregen van haar dan van mijn begeleider op school."
Ietje Hoeben, studente Volwassenonderwijs Tilburg

"Colette heeft mij bij het afronden van mijn scriptie hele goede begeleiding gegeven. De steeds variërende feedback vanuit de Hogeschool INHolland heeft zij goed verduidelijkt en daarbij aangevuld met haar eigen ervaringen. Hierdoor had ik weer goede handvatten om verder te gaan met schrijven. Colette denkt actief mee en verdiept zich in het afstudeeronderwerp. De adviezen c.q. feedback op de stukken zijn helder en zorgen er ook voor dat de scriptie een scherp, helder en kloppend verhaal wordt. Afspraken komt zij altijd na en zij is ook altijd bereikbaar als er nog vragen zijn. Mocht je tijdens het afstuderen op welk front dan ook vastlopen, dan zou ik Colette zeer zeker aanraden!”
Nicole V., studente InHolland

"Colette heeft mij heel goed geholpen in het samenvoegen van wetenschappelijke artikelen en het schrijven van het theoretisch kader wat de basis was voor het veldonderzoek. Ze is stipt en komt haar beloften na. Ze is bovendien een heel erg aardig persoon en oprecht geïnteresseerd in de betreffende onderwerpen. Kortom een hele steun in de rug in een bijzondere tijd."
Anne, student NCOI